marți, 5 iulie 2011

10 semne sa iti dai seama daca esti un crestin!

10. Cu mandrie renegi existenta a mii de zei ai altor religii, dar te simti ultragiat cand cineva reneaga existenta zeului tau.

9. Te simti dezumanizat cand oamenii de stiinta spun ca am evoluat din alte forme de viata, dar nu ai nici o problema cu metoda biblica ce spune ca suntem facuti din jeg.

8. Razi cu gura pana la urechi de cei politeisti dar nu ai nici o problema sa crezi in Sfanta Treime.

7. Te faci precum curcubeul aromelor skittles la fata cand auzi de atrocitatiile atribuite lui Allah dar nici nu te clintesti cand auzi ca D-Zeu/Iehova a ucis toti pruncii egiptului in "Exodus" si a ordonat uciderea tuturor grupurilor etnice incluzand copaci....si ah, femei si copii, trebuia mentionat.

6. Razi de credinta Hindu si de cum definesc ei fiinta umana. Razi de faptul ca se spune ca zeii greci se culcau cu femei dar nu ai nici o problema sa crezi ca Duhul Sfant a lasat'o gravida pe Fecioara Maria care a dat nastere la o fiinta omeneasca cu superputeri care a fost omorat, a reinviat si apoi s'a ridicat in ceruri.

5. Esti in stare sa cauti o viata intreaga greseli minore in dovezile stiintifice ale teoriei evolutioniste (cateva miliarde de ani) dar nu gasesti nimic gresit cu faptul ca tu crezi ca in epoca de bronz, oamenii de trib stateau in corturi si banuiau ca pamantul exista de ceva timp.

4. Crezi ca toata planeta cu exceptia celor care iti impart credinta (excluzandu'i pe cei din sectele rivale) vor petrece o eternitate in focurile iadului. Si totusi consideri ca religia ta e cea mai toleranta si iubitoare.

3. In timp ce stiinta moderna, istoria, geologia, biologia si fizica au esuat sa te convinga, un idiot in fata unui altar care vorbeste "limba biblica" e indeajuns ca sa iti "dovedeasca" crestinatatea.

2. Ai impresia ca 0.01% esti o rata mare a succesului cand vine vorba de raspunsul rugaciunilor. Tu consideri ca restul de 99.99% reprezentand esecul merge pe principiul "Asa a vrut bunul Dumnezeu!".

1. Tu defapt stii mai putine decat ateii si agnosticii despre biblie, crestinatate si istoria bisericilor, dar totusi de intitulezi crestin.

Singura diferenta dintre crestin si cretin e o litera!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu